maandag 23 juli 2012

Perfect Picknick

De weersvooruitzichten in Nederland zien er bijzonder warm uit voor aankomende week! Bel al je vriendinnen op en spreek een datum af voor een heerlijke gezellige en warme picknick in het park!
Een picknick is makkelijk en snel te maken, al helemaal als je afspreekt dat iedereen wat meeneemt.
Vergeet niet om een groot kleed mee te nemen om met ze allen op te zitten. Ook muziek en boxjes zijn handig om mee te nemen! Zoek een grote oude mand en vul die met al het lekkers dat je in huis hebt, denk ook aan bordjes bekers bestek en een plastic zak voor het afval. Hieronder een paar receptjes om te maken voor een picknick.

*BLT
BLT staat gewoon voor Bacon, Lettuce, Tomato... Toast 2 of 3 broodjes besmeer met mayonaise en stop daar spek sla en tomaat tussen. Heel makkelijk maar wel lekker!
*Stokbrood met kruidenboter of tapenade!
Koop een stokbrood en als je in een creatieve bui bent maak dan zelf de kruidenboter! Mix een paar stukjes boter met wat fijngesneden teentjes knoflook en kruiden naar keuze (bieslook is lekker) voor wat extra smaak rasp er wat citroenschillen door en wat druppels citroensap.

*Smoothie
Gooi wat (versgeperst) sinaasappelsap, bosbessen, 1 of meerdere bananen (hoe meer bananen hoe zoeter) en een paar eetlepels yoghurt in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Zorg wel dat deze koud blijft! En vergeet de bekers natuurlijk niet :)

*Fruitsalade
Snij verschillende soorten fruit in stukjes en gooi samen in een grote kom. Lekker bij elkaar zijn Mango banaan en sinaasappel, of aardbei framboos kersen en bosbessen... (gooi een paar druppels citroensap erbij om het bruin worden van de vruchten tegen te gaan).

*koude pannekoeken
mix meel of bloem met wat water melk en eieren tot de gewenste dikte en bak ze in een koekenpan.

Ook lekker om mee te nemen zijn wraps of muffins!
Veel plezier en eet smakelijk met picknicken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten