zaterdag 28 juli 2012

Meringue taart

Deze taart is zo lekker! En ook nog is heel makkelijk om te maken! Ik heb deze taart nu al zo'n 10 keer gemaakt en echt iedereen vindt hem lekker. Ook een aanrader als verjaardagstaart bijvoorbeeld.

Recept meringue taart;


INGREDIËNTEN

 • 1 doosje frambozen (250 g, diepvries)
 • 1 fles mousserende rosé (0.75 liter)
 • 250 g suiker
 • 5 eieren
 • 2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g)
 • 2 zakjes vanillesuiker (a 80 g)
 • 3 takjes verse munt


BEREIDEN


 1. Schep het bevroren fruit met 50 ml rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit. Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in twee cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede. Bak het eiwit 1 1/2 uur; de buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen. Mix ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.
 2. tips van mij!
 3. - Op een gegevenmoment zullen de eiwitten terwijl je ze klopt helemaal slap worden. Niet schrikken en denken dat het mislukt dit hoort! Gewoon door blijven mixen en ze worden vanzelf weer stijf.
 4. - Ik doe nooit rosé en suiker bij het fruit, zonder is het net zo lekker.
 5. - Doe door het mascarpone mengsel ook een eigeel! Maakt het lekker romig.
 6. - In een stuk van deze taart zitten wel 420 calorieën niet echt dieet proof dus.. 
 7. - Deze taart genoeg voor 8 personen.
      Meringuetaart met mascarpone en fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten