donderdag 31 januari 2013

Recept Stroopwafelsouffle

hier een heerlijk toetje voor deze winterse koude dagen!

Ingrediënten

  • 4 eieren, gesplitst+
  • 25 g boter
  • 25 g bloem, gezeefd
  • 200 ml melk
  • 4 stroopwafels
  • 2 el poedersuiker

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers los. Laat de boter op laag vuur smelten, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Laat het mengsel afkoelen. 2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine. Schep de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor. 3. Verdeel het stroopwafelmengsel over de vormpjes en bak in ca. 15-20 min. in de oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
Echt meteen serveren anders storten ze in! (binnen 10 minuten al)!!
xoxo Juul&Nikki&Sterre
Stroopwafelsoufflé



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen