donderdag 1 november 2012

recept wentelteefjes

Een wentelteefje is een zoet broodgerecht dat vooral in Europa en Noord-Amerika gegeten wordt. Vroeger maakten ze van het oude brood wentelteefjes zodat ze het niet hoefden weg te gooien.
Hier een lekker recept!


ingrediënten
- 3 eieren
- kaneel
- (oud) wit brood
- 2,5 dl melk
- suiker
- boter ( om in te pakken)

Bereiding
Klop de eieren los in de kom en roer de melk erdoor heen. Laat de pan met boter goed warm worden op het buur. Als je het lekker vindt kan je de korstjes van het brood af snijden maar dat is niet persé nodig. Haal het brood aan beide kanten door het ei-melk mengsel heen, totdat het doordrenkt is. Bak het dan aan beide kanten goudbruin in de pan. Leg het op een mooi bord en strooi er suiker en kaneel overheen naar smaak.
Bonnapetit! 

X Julia & Sterre & Nikki

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen