zaterdag 4 augustus 2012

HOW TO BAKE A QUICHE ?


Vanochtend zei mijn moeder dat ik moest koken deze avond... Maar ik kan nog niet zo goed koken en ik had niet veel tijd in de avond dus wat is snel en makkelijk te maken? Een quiche! Een quiche komt oorspronkelijk uit Duitsland. Vroeger stopten ze er daar nog geen kaas in, maar nu meestal wel! Als er vegetariërs zijn is een quiche ook goed te eten voor hun! In dit recept kan je het vlees ook weglaten als er mensen vegetarisch zijn. Je kan de room in het recept ook vervangen voor meer melk als je bijvoorbeeld op dieet bent. Room geeft wel een lekkerdere smaak. Oké dan hier het recept!

Ingrediënten voor een quiche voor 5 personen
- een zakje geraspte jonge kaas
- een bakje hamreepjes
- 5 eieren
- een bakje room (250ml)
- een kopje melk
- 2 teentjes knoflook
- 1 volle theelepel oregano
- peper & zout
- 2 x prei
- bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Verhit een pan met een stukje boter of wat olijfolie en bak het vlees een beetje gaar. Snij ondertussen de preien in ronde ringen en was het af in een vergiet. Pak een grote kom breek de 5 eieren en schud ze los met een vork. In de kom stop je het zakje kaas, wat peper en zout, de 2 teentjes knoflook en de oregano. Als de prei en het vlees klaar is kan dat er ook bij in de kom. Meng alles een beetje door elkaar. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf deeg te maken. Je kan ook hartig taart deeg kopen ( lijkt op bladerdeeg maar is veel harder...). Als de bakvorm bekleed is giet dan het mengsel uit de kom erin. Zet de bakvorm voor ongeveer 45 minuten in het midden van de oven totdat hij goudbruin en gaar is. (Je kan de gaarheid checken door een saté prikker in de quiche te steken als hij er schoon uitkomt is hij gaar anders nog even in de oven laten)!



Dit is de quiche die Nikki en ik gemaakt hebben;













happy baking! x Nikki & Julia

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen