donderdag 26 juli 2012

recept: Guacamole

Guacamole is een bekende dipsaus afkomstig uit het zuiden van Mexico en eet je met tortilla (maïs) chips.



Dit recept is voor 3 personen.

Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap  
- 3 theelepels crème fraîche
- 1 theelepel mayonaise
- 1 druppel tabasco
- peper en zout
- halve zak tortilla chips



Bereidingswijze:
Pel de avocado en prak hem fijn met een vork.
Stop de knoflook in de knoflookpers en doe hem bij de avocado.
Doe de crème fraîche, de mayonaise en het citroensap erbij, en daarna het peper en zout.
Doe er een druppeltje tabasco bij, snij dan de tomaat in stukjes en gooi die er ook bij.
Roer nu alles door elkaar en serveer het in een leuk bakje.
Zet de chips er naast en buen provecho! (eet smakelijk in het spaans)






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen