woensdag 4 juli 2012

Recept: Cinnamon rolls

Cinnamon rolls








Ingrediënten

Porties: 24
  • 2 zakjes droge gist
  • 60 ml handwarm water
  • 1½ theelepel zout
  • 350 ml melk
  • 60 gr suiker
  • 50 gr instant aardappelpureepoeder
  • 120 ml water
  • 2 eieren
  • 600 gr bloem
  • 1 blokje margarine of boter, zacht
  • Voor de vulling:
  • ongeveer 75 gr zachte boter
  • ongeveer 160 gr bruine basterdsuiker
  • ongeveer 1,5 eetlepel kaneel
  • handje rozijnen (eventueel)
  • Voor het glazuur:
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel zachte boter of margarine
  • 1/8 theelepel vanille extract
  • 2-3 eetlepels warm water


Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten | Extra tijd: 1 uur 20 minuten, rijzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten