1.Los in een klein kommetje de gist op in het warme water. Meng in een
steelpannetje zout, melk, suiker, aardappelpureepoeder en water en
verwarm dit tot ongeveer 40 graden C.
2.Klop in een grote kom de eieren los en voeg dan het warme melkmengsel
toe, klop goed door met een garde. Voeg de helft van de bloem aan het
ei/melkmengsel toe en mix goed door. Voeg dan de opgeloste gist en de
andere helft van de bloem toe. Mix goed door en mix ook het blokje boter
erdoor.
3.Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het tot een soepel en
glanzend deeg (in ongeveer 10-20 minuten), terwijl je af en toe wat
bloem toevoegt om het niet te laten plakken. Doe het deeg in een
ingevette kom, dek af en laat op een warme plek rijzen tot het in volume
is verdubbeld.
4.Sla het deeg plat, kneed even door op een bebloemd oppervlak om het
lucht uit het deeg te laten. Laat afgedekt nog 10 minuten rusten.
5.
Verdeel het deeg in tweeën; rol elk deel uit tot een grote rechthoek.
Besmeer elke rechthoek met zachte boter en bestrooi dan naar smaak met
bruine basterdsuiker en kaneel en voeg indien gewenst rozijnen toe.
6.
Rol het deeg op en druk de uiteinden samen. Snij van elke rol
ongeveer 12 stukken (elk ongeveer 2,5 cm breed) en leg ze op een
ingevette bakplaat. Dek af en laat op een warme plek rijzen tot ze in
volume zijn verdubbeld.
7.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden C. Bak de
kaneelbroodjes in ongeveer 18-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar
en licht goudbruin.
8.
Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met boter, vanille
extract en warm water. Besprenkel de broodjes met het glazuur als ze nog
warm zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten