woensdag 10 oktober 2012

chilled cheesecake


Ingrediënten

  • 1 rol koekjes (bijv. Oreo, 154 g)
  • 30 g boter, gesmolten
  • 3 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
  • 3 bakjes frambozen (a 125 g)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 4 el suiker
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 4 el bietensap (fles 750 ml)

Materialen

  • keukenmachine, staafmixer, springvorm (Ø 22 cm), bodem bedekt met bakpapier
  1. Bereiden

    1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet in de koelkast. 2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer de frambozen en vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm 5 el frambozenpuree in een steelpan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree. 3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraîche en mascarpone los. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.


    Chilled cheesecake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten