vrijdag 17 augustus 2012

Geroosterde Spaanse vlees spiesjes

Een heerlijk verfijnd recept voor 4 personen dat niet lastig is om te maken!




Geroosterde vleesspiesjes


voorbereiden 10 min
wachttijd 180 min
bereiden 15 min


Ingrediënten

  • ca. 600 g varkenshaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 eetlepel verse peterselie (gehakte)


Materialen

  • satéstokjes
  • vershoudfolie
  • grillpan

  1. Voorbereiden

    Varkenshaas in blokjes van ca. 2 cm snijden. Vlees in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Karwijzaad, koriander, paprikapoeder, olie en citroensap toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Alles goed door elkaar scheppen en vlees afgedekt in koelkast ca. 3 uur marineren.
  2. Bereiden

    Peterselie fijnhakken. Vlees aan 8 satéprikkers (of spiesjes) rijgen. Vlees in grillpan in ca. 6 minuten bruin en gaar roosteren. Peterselie over vleesspiesjes strooien als garnering.

    Happy Cooking ! x Nikki en Julia

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen